Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW)
In een tijd waar feiten slechts meningen zijn geworden, wordt het moeilijk om kennis op te bouwen, om met elkaar te discussiëren. Het steeds groter wordend belang van de Social Media speelt daarbij ook een belangrijke rol. Het is dan ook lastig om aan eerlijke en betrouwbare informatie te komen. En dat geldt ook voor wondprofessionals in de zorg.

Vaktijdschriften als het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg kunnen daarbij een belangrijke functie vervullen. Een vaktijdschrift als het NTVW geeft al meer dan tien jaar gecontroleerde informatie. Ieder artikel en iedere auteur wordt gecheckt en de redactie heeft geen enkel commercieel belang bij de informatie die wordt gegeven. Wij vinden dat onze doelgroep kwaliteit verdient en daarom willen wij ook kwaliteit leveren waarop onze lezers kunnen vertrouwen. En daar zullen we ook het komende jaar mee doorgaan.

Neem daarom een abonnement op het NTVW en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wondzorg. KLIK HIER


Redactie NTVW

Geen komend evenement!
Wondzorg, Communicatie & Selectie

In september starten wij een nieuwe rubriek in het NTVW. Wij gaan met regelmaat korte meningen publiceren uit andere landen.
Problemen in wondzorg die dus niet uniek zijn alleen voor Nederland maar ook in het buitenland voorkomen of andersom.

Verslagen

De rubriek Verslagen geeft uitleg aan een activiteit, gebeurtenis of situatie. Het kan zijn een bedrijfsreportage of een samenwerking of een opvallende tijdloze ontwikkeling binnen de wondzorg die de moeite van het vermelden waard is.

Congres

Ieder jaar is er het 'Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals' dat samen met de NOVW wordt georganiseerd. Een congres dat anders is dan andere congressen aangezien het multidisciplinaire karakter een grote rol speelt, aangezien de voordrachten worden uitgewerkt samen met de sprekers. Daarbij speelt het bedrijfsleven een belangrijke rol.

Patiëntenverhalen

We durven rustig te stellen dat de patiëntenverhalen uniek zijn in het NTVW. Het is meer dan alleen casuïstiek. We laten, indien de patiënt daar toe bereid is, de patiënt en de behandelaar zelf aan het woord door middel van interviews. Alleen zo krijgen we een juist beeld van een behandeling en wat er nodig is voor snellere wondgenezing. Deze publicaties worden hoog gewaardeerd.

Info

Informatie krijgen betekent kennis vergroten. De rubriek Info geeft informatie over een specifiek onderwerp, zoals berichten, kort nieuws, en alles wat toevoegt om uw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Dus een rubriek die u niet mag missen.

Columns

Wat is een tijdschrift zonder columns. Een maandelijkse column vindt u terug van Sarah Gagestein, framingspecialist, die u kennis laat maken met framing. Een inhoudelijke en soms kritische  column over wondzorg wordt verzorgd door Tjaarda Weber, chirurg.

Casuïstiek

Iedere wondprofessional is zeer geïnteresseerd in casuïstiek. Logisch want zelf zie je de patiënten. Het is goed om te zien hoe andere wondprofessionals een wond behandelen en daar is casuïstiek belangrijk voor. Kasia Huisman bespreekt met je vrijwel maandelijks een bijzondere casuïstiek die zij in haar praktijk heeft vastgelegd.

Actueel

Wondzorg bestaat niet alleen uit verzorgen en behandelen van wonden. Het is soms ook een onderdeel van de maatschappelijke discussie hoe het een en ander moet worden georganiseerd. Belangrijk voor iedere wondprofessional die zich betrokken voelt bij deze ontwikkeling.  Vandaar aandacht hiervoor in het NTVW, omdat een wondprofessional zeer geïnteresseerd is in de toekomst van wondzorg.

Omslagverhalen/interview

Het omslagverhaal van het NTVW is één van de belangrijkste rubrieken van het NTVW. Het verhaal van de wondprofessional die midden in de praktijk staat. Een geïnterviewde wil graag uitleggen hoe de wondzorg in zijn totaal wordt uitgevoerd in de praktijk.

Hoofdredactioneel

Jos Nonnekes is de hoofdredacteur van het NTVW. Hij heeft vele jaren ervaring in de gezondheidszorg en geschreven voor talrijke medische tijdschriften. Houdt samen met de redactie en de redactieadviesraad scherp in de gaten of het tijdschrift de juiste koers vaart. Is bovendien scherp, kritisch en probeert in zijn hoofdredactioneel commentaar steeds weer de puntjes op de i te zetten.

Wetenschappelijk

Met grote regelmaat geeft het NTVW wetenschappelijke artikelen zowel uit Nederland als uit het buitenland. Buitenlandse artikelen worden altijd vertaald in de Nederlands taal. Dit om het voor iedereen goed begrijpelijk en inzichtelijk te maken. De redactie kiest wetenschappelijke artikelen die bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk van wondzorg.

Wondzorg, Communicatie & Selectie Verslagen Congres Patiëntenverhalen Info Columns Casuïstiek Actueel Omslagverhalen/interview Hoofdredactioneel Wetenschappelijk

Partners Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2018

previous arrow
next arrow
Slider

Abonnement NTVW

Het opzeggen en aanvragen van een abonnement NTVW loopt via onze abonnementen administratie.
Opzeggen en aanvragen van een abonnement kan dus alleen via het menu met de knop  Abonnement NTVW  .

Kies daarna de juiste categorie die voor u van toepassing is.

Dat geldt ook voor andere vragen ten aanzien van het abonnement NTVW. Kies daarvoor ook de juiste categorie.

banner voor nieuwsbrief

Evenementen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

NTVW digitale supplementen


Warning: substr() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ntvw/public_html/content/plugins/nextendmenutheme/clean/clean/context.php on line 29

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ntvw/public_html/content/libraries/nextend/image/color.php on line 73

Warning: strlen() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ntvw/public_html/content/libraries/nextend/image/color.php on line 76

Warning: strlen() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ntvw/public_html/content/libraries/nextend/image/color.php on line 79

Laatst geplaatste artikelen

NTVW Database rubrieken

Meest recente publicatie

Producent: Casuïstiek

WONDBEELD:
TIME: gangreen bij diabetische voet (Graad V volgens Wagner classificatie)

Tissue/weefselmanagement:
- Gangreen bij diabetische linker hiel, mediaal en lateraal met paarse verkleuring
- Achillespees en hielbot zichtbaar


Meer...

Nieuws voor wondprofessionals

eXtra logo ulcus cruris 200px 18 sept
05 augustus, 2018 217

College Ulcus Cruris Extra 18 september 2018

in Nieuws by Redactie
COLLEGE ULCUS CRURIS EXTRAHet begint soms met een gewoon klein wondje waar vaak geen aandacht aan wordt besteed. Maar al snel wordt de wond steeds groter en groeit het uit tot een gecompliceerde wond. We hebben het hier over een Ulcus Cruris. Patiënten… Meer lezen
eXtra logo diabetische voet
06 januari, 2018 398

College diabetische voet eXtra - 4 oktober 2018

in Nieuws by Redactie
COLLEGE DIABETISCHE VOET EXTRAAls we praten over de diabetische voet weten we dat we te maken krijgen met zeer ernstige voetwonden als gevolg van diabetes mellitus.In dit college maak je kennis met neuropathische wonden waarbij het gevoel in de voet vrijwel… Meer lezen
Ron Sleegers new
08 juli, 2017 632

‘Risico-analyse en snel handelen zijn voorwaarden voor succesvolle behandeling’

in Nieuws by Redactie
Ron Sleegers (verpleegkundig specialist diabetische voet Maastricht UMC): -‘Risico-analyse en snel handelen zijn voorwaarden voor succesvolle behandeling’ De wondbehandeling bij de diabetische voet is wellicht het beste voorbeeld van de noodzaak van een… Meer lezen
Dokkum
juli 08, 2017 632

Positief onderzoek naar klanttevredenheid

Interview NTVW nr. 6/7 - juni/juli 2017Wondspreekuur Huisartsen centrum Dokkum - Is een…
mei 31, 2017 940

PRIMEUR NTVW - Ambulante diagnostiek wondzorg in de eerste lijn

Het klinkt allemaal logisch, en wie weet is het dat ook. Geen wondprofessional die zijn…
Kwliteitsconcept
mei 30, 2017 896

PRIMEUR NTVW - Concept kwaliteitsstandaard complexe wondzorg gepresenteerd

Tijdens de EWMA heeft een werkgroep van het Wondplatform de conceptversie van de…
pasfoto
mei 30, 2017 575

Wondexpertisecentra zijn allemaal ontstaan door initiatieven uit de markt

Pulse Media Group heeft eind mei 2017 een bijlage uitgebracht met de huidige stand van…

Door Redactie aanbevolen

loading...