Image is not availableNTVW nr. 1 - 2017
previous arrow
next arrow
Slider
Geen komend evenement!

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2019

NCW postzegel

banner voor nieuwsbrief

Laatst geplaatste artikelen

Zoeken NTVW database

Aanvragen

Uw winkelwagen is leeg

NTVW Database rubrieken

Meest recente publicatie

Producent: Casuïstiek

WONDBEELD:
TIME: gangreen bij diabetische voet (Graad V volgens Wagner classificatie)

Tissue/weefselmanagement:
- Gangreen bij diabetische linker hiel, mediaal en lateraal met paarse verkleuring
- Achillespees en hielbot zichtbaar


Meer...

NTVW - nr. 9 - september 2015

Hoofdredactioneel commentaar
Betaalde informatie is gekleurd


Interview
Verpleegkundig specialist Annette Tange:
‘Je moet je verdiepen in de wondzorg’


Interview
Buurtzorg Nederland
Aanpak gecompliceerde wond vanuit
‘retro innovatie’


Column
Sarah Gagestein
De onbedoelde kracht van ontkenning


Casus
Kasia Huisman,
Wond op de elleboog na val


Column
Tjaarda Weber
IT en Robots in de Zorg: Info The Larval Academy Course
Interactieve E-learning cursus over madentherapie

  • Filters

In steeds meer huisartsenpraktijken werken andere disciplines dan de huisarts. Zij richten zich vaak op specifieke doelgroepen en ontlasten daarmee niet alleen de huisarts, maar zij kunnen ook meer kwaliteit van zorg binnen de praktijk brengen. In huisartsenpraktijk De Koppel in Hoevelaken werkt op 18 september 2015 een geregistreerd en gediplomeerd verpleegkundig specialist, Annette Tange. Zij houdt zich onder andere bezig met wondzorg en in nauwe samenwerking met huisarts Marleen Buijs-Wilts is er inmiddels in Hoevelaken de nodige expertise op het gebied van wondzorg opgebouwd.

Buurtzorg Nederland

Jos Blok, directeur Buurtzorg Nederland, was in 2006 manager bij thuiszorgorganisatie Carint. Dat was in de tijd dat de bureaucratie in de thuiszorg steeds grotere vormen aannam, tezamen met schaalvergroting en kostenbesparing. Allemaal zaken die de zorg voor de individuele patiënt niet ten goede kwamen. De Blok besloot dat dit anders moest en richtte Buurtzorg Nederland op, met als doel de zorg weer terug te krijgen waar die hoorde: in de wijk, dicht bij de patiënt. De opzet was kleinschalig in teams van ca. 10 tot 12 personen. Zijn inzicht leidde tot een zeer vruchtbare werkwijze want nu, na bijna tien jaar, is Buurtzorg Nederland uitgegroeid tot een organisatie met ca. 800 zelfsturende teams met totaal 9000 wijkverpleegkundigen en -verzorgenden, die alles gezamenlijk buitengewoon goed met elkaar regelen. Dit betekent in de praktijk professionele autonomie en zelfregulering door al deze medewerkers, met een bijzonder effectieve werkwijze tot gevolg. Wondzorg maakt deel uit van het zorgpakket dat Buurtzorg Nederland aanbiedt en ook deze zorg wil men op een hoog niveau aanbieden. Hoe de organisatie dit wil gaan vormgeven bespreken we met Kety de Kwaasteniet, projectcoördinator wondzorg Buurtzorg Nederland.

Een val kan worden gedefinieerd als een onbedoelde verandering in de lichaamspositie, die resulteert in het neerkomen op de grond of een ander lager niveau.

De aanleiding van een val bij ouderen is niet altijd duidelijk. Vaak zijn er meerdere factoren die samen de oorzaak vormen. Over het algemeen worden de risicofactoren voor vallen in twee categorieën gesplitst: persoonsgebonden en omgevingsgebonden.
Persoonsgebonden risicofactoren: