Image is not availableNTVW nr. 1 - 2017
previous arrow
next arrow
Slider
Geen komend evenement!

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2019

NCW postzegel

banner voor nieuwsbrief

Laatst geplaatste artikelen

Zoeken NTVW database

Aanvragen

Uw winkelwagen is leeg

NTVW Database rubrieken

Meest recente publicatie

Producent: Casuïstiek

WONDBEELD:
TIME: gangreen bij diabetische voet (Graad V volgens Wagner classificatie)

Tissue/weefselmanagement:
- Gangreen bij diabetische linker hiel, mediaal en lateraal met paarse verkleuring
- Achillespees en hielbot zichtbaar


Meer...

Publicaties NTVW 2016

  • Filters

Casuistiek : eerstelijns diabetische voet 1.
Beste lezers NTVW,
Deze keer geen theorie bij de casuïstiek, maar alleen een praktijkverhaal.

Het ei van Columbus. De zoektocht naar de heilige graal. Hoe het ook wordt benoemd: overal is men binnen de wondzorg op zoek naar het ideale model om kennis en kunde zo dicht mogelijk bij de patiënt te krijgen en tegelijkertijd kwaliteit tegen een acceptabele prijs te bieden. Het NTVW probeert de verschillende initiatieven in beeld te brengen en daarom is een gesprek met Kristof Balliu en Kiopekzis Melissa, oprichters van Wondzorgcentrum in het Belgische Genk ook niet meer dan logisch. Hoewel structuur en financiering van de zorg bij onze zuiderburen niet overeenkomen met die in ons land zijn er natuurlijk ook wel degelijk paralellen te ontdekken.  De grootste gemeenschappelijk deler: het streven om de expertise van de tweede lijn veel meer naar de eerste lijn te brengen.      

Het jaarlijkse EWMA-congres vond dit jaar plaats op 11, 12 en 13 mei in Bremen, Duitsland en had als centraal thema de wondzorg vanuit het perspectief van mensenrechten.
Een patiënt is meer dan een persoon met een wond, het is een mens met behoefte en rechten, zo stelt EWMA-voorzitter Severin Läuchli in zijn openingswoord.
Vanuit die insteek komt hij bij de internationale rechten van de mens en het recht op gezondheid. Dus preventie en behandeling van gecompliceerde wonden moet voor iedereen beschikbaar zijn.
De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van leven van patiënten is daarmee niet alleen een medische maar ook een politieke verantwoordelijkheid. Beschikbaarheid van wondzorg is een zaak van
medici en beleidsmakers samen. Die samenwerking is de hoeksteen van goede wondzorg en het uitgangspunt voor optimale interdisciplinaire samenwerking.