18
sept
Het begint soms met een gewoon klein wondje waar vaak geen aandacht aan wordt besteed

04
okt
De Observant, Amersfoort
-
Amersfoort
Als we praten over de diabetische voet weten we dat we te maken krijgen met zeer ernstige voetwonden

11
okt
CineMec Theater te Ede
-
Ede
Het Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals - 11 oktober 2018

Overige nieuws

banner voor nieuwsbrief

Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2018

AANMELDEN

Indien u direct wilt gaan naar het
invulformulier klik dan HIER

 

eXtra logo diabetische voetCOLLEGE DIABETISCHE VOET EXTRA
Als we praten over de diabetische voet weten we dat we te maken krijgen met zeer ernstige voetwonden als gevolg van diabetes mellitus.
In dit college maak je kennis met neuropathische wonden waarbij het gevoel in de voet vrijwel of helemaal niet meer aanwezig is.
Daarnaast behandelen wij ischemische wonden waarbij de bloedtoevoer niet goed functioneert, zoals bijvoorbeeld een zuurstof tekort.
Verder nog een combinatie van bovenstaand twee voorbeelden, de neuro-ischemische wond waarbij slechte bloedafvoer is en neuropathie plaats vindt. En uiteraard gaan we in op de comorbiditeit die veelal aanwezig is en een belangrijke rol speelt bij de behandeling van de diabetische voet. Ook hier is de betrokkenheid van de patiënt van groot belang, het juist informeren is een belangrijke schakel om therapietrouw en een meer passende leefstijl bij de patiënt te introduceren.

Datum: 4 oktober 2018 - Locatie: De Observant, Amersfoort - Meer informatie www.studiosafier.nl

eXtra logo ulcus cruris 200px 8 maart 2018COLLEGE ULCUS CRURIS EXTRA
Het begint soms met een gewoon klein wondje waar vaak geen aandacht aan wordt besteed. Maar al snel wordt de wond steeds groter en groeit het uit tot een gecompliceerde wond. We hebben het hier over een Ulcus Cruris. Patiënten ondervinden vaak veel fysieke maar ook sociale beperkingen, mede omdat een juiste diagnose en passend behandeling vaak lang uitblijven. Preventie, vroege herkenning, een juiste diagnose en adequate behandeling zijn van groot belang. Ook het informeren van de patiënt over zijn of haar rol maakt deel uit van goede zorg rond het Ulcus Cruris. Hierbij spelen veel aspecten een rol, het College Ulcus Cruris eXtra bespreekt het brede palet aan factoren die betrokken zijn bij preventie, herkenning en behandeling volgens de laatste inzichten.

Datum: 8 maart 2018 - Locatie De Observant, Amersfoort - Prijs € 165,00 excl. BTW - Vroegboekkorting 8 maart € 30,00 tot 01-02-2018 - Vroegboekkorting 12 september tot 1-06-2018 € 30,00 - INSCHRIJVEN: www.studiosaffier.nl

eXtra logo debridementCOLLEGE DEBRIDEMENT EXTRA

In navolging op het eerste college in 2017 hebben wij samen met docent Ron Legerstee, MSc een vervolg op het onderwerp vormgegeven in een interactief college met een sterke focus op het delen van kennis met de deelnemers en het bespreken van vraagstellingen die daarin boven komen. Deelnemers die het eerste college hebben gevolgd kunnen aan de hand van deze kennis meer verdieping vinden, maar ook voor nieuwkomers is het programma uitdagend en zeer leerzaam. Ook dit concept wordt omlijst met vier bedrijfspartners die voor een waardevolle aanvulling zorgen met producttoepassing en ontwikkeling.

Dit college wordt ondersteund door een cursusmap met veel wetenschappelijke onderbouwingen.

Datum: 12 april 2018 Plaats: De Observant, Amersfoort. Prijs: € 145,- excl. BTW www.studiosaffier.nl