Image is not availableNTVW nr. 1 - 2017
previous arrow
next arrow
Slider

Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW)
In een tijd waar feiten slechts meningen zijn geworden, wordt het moeilijk om kennis op te bouwen, om met elkaar te discussiëren. Het steeds groter wordend belang van de Social Media speelt daarbij ook een belangrijke rol. Het is dan ook lastig om aan eerlijke en betrouwbare informatie te komen. En dat geldt ook voor wondprofessionals in de zorg.

Vaktijdschriften als het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg kunnen daarbij een belangrijke functie vervullen. Een vaktijdschrift als het NTVW geeft al meer dan tien jaar gecontroleerde informatie. Ieder artikel en iedere auteur wordt gecheckt en de redactie heeft geen enkel commercieel belang bij de informatie die wordt gegeven. Wij vinden dat onze doelgroep kwaliteit verdient en daarom willen wij ook kwaliteit leveren waarop onze lezers kunnen vertrouwen. En daar zullen we ook het komende jaar mee doorgaan.

Neem daarom een abonnement op het NTVW en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wondzorg. KLIK HIER


Redactie NTVW

Geen komend evenement!
Wondzorg, Communicatie & Selectie

In september starten wij een nieuwe rubriek in het NTVW. Wij gaan met regelmaat korte meningen publiceren uit andere landen.
Problemen in wondzorg die dus niet uniek zijn alleen voor Nederland maar ook in het buitenland voorkomen of andersom.

Verslagen

De rubriek Verslagen geeft uitleg aan een activiteit, gebeurtenis of situatie. Het kan zijn een bedrijfsreportage of een samenwerking of een opvallende tijdloze ontwikkeling binnen de wondzorg die de moeite van het vermelden waard is.

Congres

Ieder jaar is er het 'Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals' dat samen met de NOVW wordt georganiseerd. Een congres dat anders is dan andere congressen aangezien het multidisciplinaire karakter een grote rol speelt, aangezien de voordrachten worden uitgewerkt samen met de sprekers. Daarbij speelt het bedrijfsleven een belangrijke rol.

Patiëntenverhalen

We durven rustig te stellen dat de patiëntenverhalen uniek zijn in het NTVW. Het is meer dan alleen casuïstiek. We laten, indien de patiënt daar toe bereid is, de patiënt en de behandelaar zelf aan het woord door middel van interviews. Alleen zo krijgen we een juist beeld van een behandeling en wat er nodig is voor snellere wondgenezing. Deze publicaties worden hoog gewaardeerd.

Info

Informatie krijgen betekent kennis vergroten. De rubriek Info geeft informatie over een specifiek onderwerp, zoals berichten, kort nieuws, en alles wat toevoegt om uw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Dus een rubriek die u niet mag missen.

Columns

Wat is een tijdschrift zonder columns. Een maandelijkse column vindt u terug van Sarah Gagestein, framingspecialist, die u kennis laat maken met framing. Een inhoudelijke en soms kritische  column over wondzorg wordt verzorgd door Tjaarda Weber, chirurg.

Casuïstiek

Iedere wondprofessional is zeer geïnteresseerd in casuïstiek. Logisch want zelf zie je de patiënten. Het is goed om te zien hoe andere wondprofessionals een wond behandelen en daar is casuïstiek belangrijk voor. Kasia Huisman bespreekt met je vrijwel maandelijks een bijzondere casuïstiek die zij in haar praktijk heeft vastgelegd.

Actueel

Wondzorg bestaat niet alleen uit verzorgen en behandelen van wonden. Het is soms ook een onderdeel van de maatschappelijke discussie hoe het een en ander moet worden georganiseerd. Belangrijk voor iedere wondprofessional die zich betrokken voelt bij deze ontwikkeling.  Vandaar aandacht hiervoor in het NTVW, omdat een wondprofessional zeer geïnteresseerd is in de toekomst van wondzorg.

Omslagverhalen/interview

Het omslagverhaal van het NTVW is één van de belangrijkste rubrieken van het NTVW. Het verhaal van de wondprofessional die midden in de praktijk staat. Een geïnterviewde wil graag uitleggen hoe de wondzorg in zijn totaal wordt uitgevoerd in de praktijk.

Hoofdredactioneel

Jos Nonnekes is de hoofdredacteur van het NTVW. Hij heeft vele jaren ervaring in de gezondheidszorg en geschreven voor talrijke medische tijdschriften. Houdt samen met de redactie en de redactieadviesraad scherp in de gaten of het tijdschrift de juiste koers vaart. Is bovendien scherp, kritisch en probeert in zijn hoofdredactioneel commentaar steeds weer de puntjes op de i te zetten.

Wetenschappelijk

Met grote regelmaat geeft het NTVW wetenschappelijke artikelen zowel uit Nederland als uit het buitenland. Buitenlandse artikelen worden altijd vertaald in de Nederlands taal. Dit om het voor iedereen goed begrijpelijk en inzichtelijk te maken. De redactie kiest wetenschappelijke artikelen die bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk van wondzorg.

Wondzorg, Communicatie & Selectie Verslagen Congres Patiëntenverhalen Info Columns Casuïstiek Actueel Omslagverhalen/interview Hoofdredactioneel Wetenschappelijk

Partners Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2019

Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2019

NCW postzegel

Abonnement NTVW

Het opzeggen en aanvragen van een abonnement NTVW loopt via onze abonnementen administratie.
Opzeggen en aanvragen van een abonnement kan dus alleen via het menu met de knop  Abonnement NTVW  .

Kies daarna de juiste categorie die voor u van toepassing is.

Dat geldt ook voor andere vragen ten aanzien van het abonnement NTVW. Kies daarvoor ook de juiste categorie.

banner voor nieuwsbrief

Evenementen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Laatst geplaatste artikelen

NTVW Database rubrieken

Meest recente publicatie

Producent: Casuïstiek

WONDBEELD:
TIME: gangreen bij diabetische voet (Graad V volgens Wagner classificatie)

Tissue/weefselmanagement:
- Gangreen bij diabetische linker hiel, mediaal en lateraal met paarse verkleuring
- Achillespees en hielbot zichtbaar


Meer...

Nieuws voor wondprofessionals

klein poppetje
26 april, 2019 469

Vakmanschap is meesterschap in wondzorg

in Nieuws by Redactie
Nationaal Wondzorgdebat 14 juni 2019 op het landgoed van Kasteel De Vanenburg te Putten Op 14 juni vindt het jaarlijkse Wondzorgdebat plaats. In tegenstelling tot de vluchtige discussies op social media gaan we hier met professionals onder elkaar in gesprek,… Meer lezen
afbeelding gecompliceerde wonden klein
09 februari, 2019 499

Zet vast de datum in je agenda! Het 13e Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals.

in Nieuws by Redactie
We krijgen steeds meer inzicht in de behandeling van wonden, in wat er aan een wond ten grondslag kan liggen en hoe we daarmee om moeten gaan. In preventie, behandeling en nazorg. In voorlichting, begeleiding en in samenwerking met alle betrokken… Meer lezen
omslag nr. 1
09 februari, 2019 499

‘Wij zijn puristen en zo hoort het ook’

in Nieuws by Redactie
Interview met: Hoofdredacteur Geneesmiddelen Bulletin Hein Janssens:De afstand tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk op de werkvloer is groot. Dat geldt voor veel sectoren en dat geldt zeker voor de zorg. De wondzorg vormt hierop geen… Meer lezen
Ron Sleegers new
juli 08, 2017 1797

‘Risico-analyse en snel handelen zijn voorwaarden voor succesvolle behandeling’

Ron Sleegers (verpleegkundig specialist diabetische voet Maastricht UMC):…
Dokkum
juli 08, 2017 1623

Positief onderzoek naar klanttevredenheid

Interview NTVW nr. 6/7 - juni/juli 2017Wondspreekuur Huisartsen centrum Dokkum - Is een…
mei 31, 2017 1951

PRIMEUR NTVW - Ambulante diagnostiek wondzorg in de eerste lijn

Het klinkt allemaal logisch, en wie weet is het dat ook. Geen wondprofessional die zijn…
Kwliteitsconcept
mei 30, 2017 1886

PRIMEUR NTVW - Concept kwaliteitsstandaard complexe wondzorg gepresenteerd

Tijdens de EWMA heeft een werkgroep van het Wondplatform de conceptversie van de…


aanvraag-publicatiesVan de meeste publicaties uit het NTVW vindt u in onze database alleen de intro.
Wilt u regelmatig publicaties lezen dan is het beste dat u zich abonneert op het NTVW. Het kost u € 55,00 per jaar voor 11 uitgaven. Dat is maar € 5,00 per nummer.

Wilt u een los exemplaar dan betaalt u € 7,50 exclusief verzendkosten. Uiteraard moeten wij dat specifieke nummer op voorraad hebben. U maakt dan € 7,50 over naar ING NL 22 INGB 0655665013 met vermelding van het desbetreffende nummmer.

Bent u geïnteresseerd in een losse publicatie dan kunt u die rechtstreeks in de NTVW database bestellen. Als u de publicatie aanvraagt krijgt u een PDF. De prijs is € 2,50. De PDF wordt verzonden als deze door u betaald is te name van Studio Saffier - ING NL 22 INGB 0655665013 met vermelding naam artikel.

Door Redactie aanbevolen

loading...