Leverancier partners NTVW 2021

previous arrow
next arrow
Slider

NTVW Nieuwsbrieven

Advertentie Granulox Mölnlycke

NTVW banner

Aanmelden NTVW nieuwsbrief

De NTVW Nieuwsbrief geeft maandelijkse informatie voor wondprofessionals die graag op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen binnen de wondzorg.
De Nieuwsbrief wordt gezonden aan meer dan 2000 leden die zich momenteel (dec. 2020) in hebben geschreven voor deze Nieuwsbrief.

Heeft u zich ingeschreven voor de Nieuwsbrief en wilt u deze niet meer ontvangen dan kunt u zich op de laatst ontvangen Nieuwsbrief onderaan uitschrijven.
U gegevens worden dan automatisch verwijderd uit de lijst van NTVW Nieuwsbrief.

Wilt u zich aanmelden dan kan dat door middel van onderstaande link.

AANMELDEN

 

Wat is zuurstoftherapie. Hoe doe je dat? Hoe werkt het?

Allemaal vragen die wij beantwoorden in een door Ron Legerstee en Ton Lassing geschreven wetenschappelijke publicatie in het NTVW nr. 12 - december 2020. 

Je kunt deze publicatie vrij en zonder kosten aanvragen 

Het enige wat je hoeft te doen is je naam, instelling en email op te geven en je krijgt deze publicatie via e-mail toegezonden.

Klik hiervoor op onderstaande afbeelding of klik op deze link: https://www.ntvw.nl/content/index.php/aanvraag-pdf en vraag deze snel aan. 


Aanvraag PDF

A4 Catalogue Mockup 2'Doe maar een Hb-tje” is een gevleugelde uitspraak onder artsen en verpleegkundigen. Iedere behandelaar weet direct dat het dan gaat om hemoglobine. Het klinkt als een kleinigheid maar we hebben het hier over het zuurstof in het bloed waarvan iedereen weet dat dit essentieel is voor je lichaam en het leven. Want zonder de juiste hoeveelheid zuurstof die bij iedere ademteug je systeem wordt binnengeleid kun je je erg moe voelen, kortademig of duizelig zijn en het gevoel hebben dat je flauwvalt. Inmiddels is bekend dat zuurstofgebrek één van de meest voorkomende oorzaken is van een verstoord genezingsproces bij gecompliceerde wonden. Een goede macro- en microcirculatie in de patiënt zijn essentiële voorwaarden voor wondgenezing. Daarbij speelt zuurstof een belangrijke rol. Zuurstof is dus van cruciale betekenis voor het herstellen en vernieuwen van
bloedvaten en bindweefsel, maar ook voor alle processen binnen de lichaamscellen, zoals de aanmaak van eiwitten en de productie van energie.1,2,3

1. Prof Amanda Oakley, Dermatologist, Hamilton, “Seborrhoeic dermatitis” New Zealand, 1997. Latest update by Dr Jannet Gomez, October 2017.
2. Gaitanis G, Magiatis P, Hantschke M, Bassukas ID, Velegraki A. The Malassezia genus in skin and systemic diseases. Clin Microbiol Rev. 2012;25:106–141.
3. Rudramurthy SM, Honnavar P, Dogra S, Yegneswaran PP, Handa S, et al. Association of Malassezia species with dandruff. Indian J Med Res. 2014;139:431–437.

foto Jochem 1Interview met Jochem Schepers, wondverpleegkundige Brabantzorg.

Udens Duyn is een van de 35 locaties van BrabantZorg aan de rand van het prachtige natuurgebied de Maashorst en zorgt voor patiënten die na een behandeling in het ziekenhuis moeten herstellen. Maar ongeveer half maart 2020 werd het zorghotel plotseling speciaal ingericht voor Corona patiënten  en werden circa 60 patiënten overgebracht naar andere locaties. Het hotel werd gereed gemaakt als cohortafdeling voor de grote hoeveelheid coronapatiënten die verwacht werden, ook ter ondersteuning van het naastgelegen Bernhoven ziekenhuis. Jochem Schepers is als wondverpleegkundige werkzaam bij het team gespecialiseerde verpleegkundigen van BrabantZorg en kon door deze situatie zijn normale werk niet meer uitvoeren. Er kwamen coronaregels en hij mocht en kon zich niet meer verplaatsen tussen de verschillende locaties. Daarom koos hij ervoor om zich in te zetten voor de Corona patiënten en tijdelijk bij Udens Duyn te gaan werken.

 

Nieuws

15 december 2020
A4 Catalogue Mockup 2
Nieuws 289 Redactie

Topicale zuurstof en de meerwaarde bij gecompliceerde wonden

'Doe maar een Hb-tje” is een gevleugelde uitspraak onder artsen en verpleegkundigen. Iedere behandelaar weet direct dat het dan gaat om hemoglobine. Het klinkt als een kleinigheid maar we hebben het hier over het zuurstof in het bloed waarvan iedereen weet…
17 juli 2020
foto Jochem 1
Nieuws 801 Redactie

De wondzorg heeft nog een inhaalslag te maken na Corona

Interview met Jochem Schepers, wondverpleegkundige Brabantzorg.Udens Duyn is een van de 35 locaties van BrabantZorg aan de rand van het prachtige natuurgebied de Maashorst en zorgt voor patiënten die na een behandeling in het ziekenhuis moeten herstellen.…
10 juli 2020
Wondzorg zonder muren
Nieuws 665 Redactie

Wondzorg zonder MUREN

De poliklinische zorg moet worden aangepakt. Er wordt al gesproken over pre-corona en post-corona. De wereld van vóór de crisis en die daarna. De tijd stond even stil en nu gaat alles anders worden. Of niet natuurlijk, want waarom zou de wereld niet heel snel…

Het NTVW en zijn functie

28 mei 2020 68264
voorpagina
Een vaktijdschrift als het NTVW onderscheidt zich doordat het mede vorm geeft aan de…

Deel 3 DOMINATE Wounds

19 dec 2014 3323
dominate-wounds 700
In deze publicatie vindt u terug:De I van Inflammation. Wat zijn de gevolgen van een…

Deel 2 DOMINATE Wounds

21 nov 2014 3219
dominate wounds 700
Er is bij de verschillende wondzorg-specialisten behoefte aan een simpele, praktische en…

Deel 1 DOMINATE wounds

22 okt 2014 3218
dominate-10
In het oktobernummer 10 van het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg is Deel 1 verschenen…

Dominate Wounds

17 sept 2014 2246
dominate-wounds 700
Beste lezers, Gecompliceerde wonden vormen wereldwijd een groot gezondheidsprobleem. Dat…