Leverancier partners NTVW 2021

previous arrow
next arrow
Slider

NTVW Nieuwsbrieven

Advertentie Granulox Mölnlycke

NTVW banner

Aanmelden NTVW nieuwsbrief

De NTVW Nieuwsbrief geeft maandelijkse informatie voor wondprofessionals die graag op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen binnen de wondzorg.
De Nieuwsbrief wordt gezonden aan meer dan 2000 leden die zich momenteel (dec. 2020) in hebben geschreven voor deze Nieuwsbrief.

Heeft u zich ingeschreven voor de Nieuwsbrief en wilt u deze niet meer ontvangen dan kunt u zich op de laatst ontvangen Nieuwsbrief onderaan uitschrijven.
U gegevens worden dan automatisch verwijderd uit de lijst van NTVW Nieuwsbrief.

Wilt u zich aanmelden dan kan dat door middel van onderstaande link.

AANMELDEN

 

NTVW4 2021 6 Pagina 01Wondvoorbereidingen TIME helpen de professional bij de keuze van het juiste type debridement

Wanneer een wond niet tijdig de volgorde van defasen van het wondgenezingsproces (hemostase,inflammatie, proliferatie en maturatie) doorloopt,wordt gesproken van een gecompliceerde wond. Er zijn veel redenen waardoor het proces van wondgenezing kan worden verstoord. Dat kunnen systemische factoren zijn die de patiënt zèlfbetreffen (bijvoorbeeld het hebben van diabetes, nierfalen of ondervoeding) of lokale factorenzoals de aanwezigheid van een vreemd lichaam; infectie of een slechte bloedvoorziening 2.Voordat een geselecteerde interventie kan worden uitgevoerd dient de volledige situatie van de patiënt met diens wond in kaart te worden gebracht. Juist voor dit doel is het concept van wondvoorbereiding met TIME ontwikkeld.Het helpt de professional een volledig beeld te vormen waardoor belemmerende factoren tijdig worden opgemerkt en kunnen worden weggenomen.

Introductie T.I.M.E. conceptIntroductie T.I.M.E. concept

Wondzorgdeskundigen hebben altijd behoefte aan duidelijke, praktische manieren om het behandelenvan gecompliceerde wonden te vergemakkelijken. Het diagnostisch wondvoorbereidingsmodel ’T.I.M.E’ is zo’n twintig jaar geleden ontwikkeld 4,5 en heeft zich sindsdien verspreid over de wereld van professionele wondzorg. Het helpt de professional snel een volledigbeeld te vormen van de unieke situatie van de individuelepatiënt met een wond. Dit model, dat in de Angelsaksischeliteratuur is terug te vinden onder de naam ‘wound bedpreparation’ (WBP), wordt in het NTVW beschreven in een viertal onderdelen die overeenkomen met de letters van het acroniem:
’T.I.M.E’: (1. weefsel, 2. ontsteking/infectie,3. vochtigheid en 4. wondrand (zie figuur 1)

Heel bewust zijn punten tussen de letters geplaatst omdat wij de letters voor u ‘punt voor punt’ in de maanden april (T),mei (I), september (M) en oktober (E) gaan behandelen met als titel: Heelt T.I.M.E alle wonden? In dit nummer staat de T van Tissue (weefsel) centraal.

Vraag een gratis PDF aan: Wondvoorbereiding en TIME

Nieuws

15 december 2020
A4 Catalogue Mockup 2
Nieuws 744 Redactie

Topicale zuurstof en de meerwaarde bij gecompliceerde wonden

'Doe maar een Hb-tje” is een gevleugelde uitspraak onder artsen en verpleegkundigen. Iedere behandelaar weet direct dat het dan gaat om hemoglobine. Het klinkt als een kleinigheid maar we hebben het hier over het zuurstof in het bloed waarvan iedereen weet…
17 juli 2020
foto Jochem 1
Nieuws 1202 Redactie

De wondzorg heeft nog een inhaalslag te maken na Corona

Interview met Jochem Schepers, wondverpleegkundige Brabantzorg.Udens Duyn is een van de 35 locaties van BrabantZorg aan de rand van het prachtige natuurgebied de Maashorst en zorgt voor patiënten die na een behandeling in het ziekenhuis moeten herstellen.…
10 juli 2020
Wondzorg zonder muren
Nieuws 950 Redactie

Wondzorg zonder MUREN

De poliklinische zorg moet worden aangepakt. Er wordt al gesproken over pre-corona en post-corona. De wereld van vóór de crisis en die daarna. De tijd stond even stil en nu gaat alles anders worden. Of niet natuurlijk, want waarom zou de wereld niet heel snel…

Het NTVW en zijn functie

28 mei 2020 117786
voorpagina
Een vaktijdschrift als het NTVW onderscheidt zich doordat het mede vorm geeft aan de…

Deel 3 DOMINATE Wounds

19 dec 2014 3734
dominate-wounds 700
In deze publicatie vindt u terug:De I van Inflammation. Wat zijn de gevolgen van een…

Deel 2 DOMINATE Wounds

21 nov 2014 3612
dominate wounds 700
Er is bij de verschillende wondzorg-specialisten behoefte aan een simpele, praktische en…

Deel 1 DOMINATE wounds

22 okt 2014 3608
dominate-10
In het oktobernummer 10 van het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg is Deel 1 verschenen…

Dominate Wounds

17 sept 2014 2620
dominate-wounds 700
Beste lezers, Gecompliceerde wonden vormen wereldwijd een groot gezondheidsprobleem. Dat…