previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

NTVW nr. 9 - september 2014

  • Filters

Op weg naar Erno Kleijnenberg overpeinsde ik nog eens het algemene beeld van de zorgverzekeraars. Het beeld van grote organisaties, met veel macht, die zichzelf presenteren alsde vrienden van de patiënt, ervoor zorgen dat de kwaliteit van de zorg gegarandeerd is en tegelijkertijd de kosten ervan onder zware druk houden. Kortom, een contradictio in terminis, aldus Peter Moes in zijn interview in het NTVW nr. 9 met Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter bij ONVZ. Een opvallend verhaal in zorgverzekeraars landschap.

Soms staat er een bericht in de krant dat je nog eens een keer leest. Dat kan natuurlijk zijn omdat het heel interessant nieuws bevat, maar het komt helaas ook maar al te vaak voor dat het gaat om nieuws dat in de categorie “dat kan toch niet waar zijn” valt.

Extravasatie is een ongewenste toediening van vloeistof buiten het bloedvat. Bij extravasatie wordt vaak gedacht aan een complicatie bij de toediening van chemotherapie, maar alle vloeistoffen die intraveneus worden toegediend kunnen extravaseren zoals medicamenten, infuusvloeistoffen, parenterale voeding, röntgencontrastmiddelen.