previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

wondverzorging.nl

banner wondverzorging

banner voor nieuwsbrief

Aanvragen

Uw winkelwagen is leeg

NTVW Database rubrieken

NTVW nr. 12 - december 2014

Hoofdredactioneel commentaar  
Over veranderingen, cliënten en patiënten…

Interview
Zelfstandig wondprofessional Ronald Lau
‘Alleen de crème de la crème heeft toekomst in
wondzorg’

Patiëntverhaal
Een (drie dagen durend) rondje rond de kerk.

Casus
Kasia Huisman
Behandeling gangreen in diabetische voet met madentherapie in een verpleeghuis

Wetenschappelijk
DOMINATE WOUNDS
Beschrijving van een praktisch wondmanagement systeem (DEEL 3)

Column
Peter Moes
Weinig richting

Column
Tjaarda Weber
Bezinning onder de kerstboom

  • Filters

Ronald Lau is zelfstandig wondprofessional en werkt vanuit zijn eigen bedrijf Healing Wounds and Tender Care. Geen heel voor de hand liggende naam misschien, maar wie Ronald ontmoet zal ontdekken dat het precies bij hem past, bij de manier waarop hij in zijn vak staat.

Op 1 januari 2015 gaat de gezondheidszorg in ons land stevig veranderen.  De overheid gooit er een  wel zeer stevige campagne tegenaan omdat aan al haar onderdanen duidelijk te maken.   Aan de boodschap via radio, tv, internet was en is bijna geen ontsnappen mogelijk.  

De donkere en nu koude dagen rond de kerst en jaarwisseling vormen een goede tijd voor overpeinzingen. Enkele recente gebeurtenissen in mijn omgeving zijn aanleiding voor deze column.

De donkere en nu koude dagen rond de kerst en jaarwisseling vormen een goede tijd voor overpeinzingen. Enkele recente gebeurtenissen in mijn omgeving zijn aanleiding voor deze column.

 

Een 50 jarige kennis had in verband met vermoeidheidsklachten en zoals hij zelf dacht een dreigende burn-out twee maanden geleden een vakantie geboekt in Zuid-Europa. Een week voor vertrek besloot hij toch de huisarts te bezoeken, omdat hij knieklachten had en hij de laatste tijd problemen kreeg met de ontlasting, obstipatie afgewisseld met dunne ontlasting en krampen. Op het spreekuur wilde hij beide klachten bespreken, maar gezien de “spoedplek” deelde de huisarts mee: Het consult duurt 10 minuten en er is maar tijd om een klacht te bespreken (sic). De man maakte de afweging: over enkele dagen op vakantie, kan daar niet genieten als ik niet goed kan lopen en hij vertelde dus over zijn knieklachten. Hij werd goed nagekeken en de diagnose beginnende gonarthrose werd gesteld en hij kreeg Voltaren en leefregels voorgeschreven. Dat hielp vrij goed en hij ging opgewekt op vakantie, zij het dat in het vliegtuig de buikklachten opspeelden. Na drie dagen, ondanks de vakantie-olijolie, liep de ontlasting vast en werd hij met spoed geopereerd in verband met een stenosrende rectosigmoid tumor (die de buitenlandse huisarts middels een simpel rectaal toucher had vastgesteld), kreeg een AP en werd na een week gerepatrieerd voor definitieve behandeling.