previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

NTVW nr. 6/7 - juni/juli 2014

Hoofdredactioneel commentaar  
Over schaamte en het Wondzorgdebat
 
Interview
Glenda Winter, specialistisch verpleegkundige wondzorg, Careyn: Pro actief zijn in zorg én beleid

Bespreking
Kloofvorming (fissuur, rhagade)
 
Actueel
Nieuwe richtlijn: veneuze pathologie

Actueel
Position document EWMA over eerstelijns wondzorg
 
Actueel
Rapport NZa ‘innovatie van complexe wondzorg’, een onderzoek naar potentiële besparingen en prestatieomschrijvingen “Innovatieve aanpak” leidt tot snellere sluiting van
complexe wonden

Column
Peter Moes
Knuffelen

  • Filters

Pro actief zijn in zorg en beeld

Careyn is een zorgonderneming met een breed aanbod aan zorgvoorzieningen. Een onderdeel van dit aanbod is de gespecialiseerde zorg, waaronder ook wondzorg. 

Daarnaast kan men er terecht voor gespecialiseerde zorg na een beroerte CVA en parkinson, bij diabetes, longaandoeningen, diëtiek, oncologie en voor palliatieve zorg.

De grenzen tussen fictie en non-fictie vervagen steeds meer. En nee, dan heb ik het niet over de genres binnen de literatuur die meer en meer op elkaar gaan lijken. Nee, ik heb het over de harde werkelijkheid in onze samenleving die wij als gewone burgers alleen maar in onze wildste dromen tegenkomen. 

Een kloof, ook wel fissuur of rhagade genoemd, is een onderbreking van de continuïteit van de epidermis. De kloofvorming kan soms tot in het stratum basale doorlopen. Meestal gaat kloofvorming gepaard met hyperkeratose of overmatige eeltvorming.