previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

Yvonne Heerkens, programmaleider NPI

Rubriek: Interview/omslagverhalen Toon rubrieken
Aantal maal bekeken: 9199

Wordt het nog wat, de wondzorg en Cliq?

De introductie van het hulpmiddelen classificatiesysteem Cliq binnen de wondzorg is nog allerminst zeker.
Oorspronkelijk was de bedoeling dat het systeem vanaf 1 januari 2015 gehanteerd zou worden en dat vanaf die datum op alle declaraties richting de zorgverzekeraars de
belangrijkste Cliqcode van producten zou worden vermeld.
Maar betrokken partijen twijfelen nu over nut en noodzaak van Cliq. Twee van de vier grote verzekeraars denken dat de noodzakelijke transparantie ook wel zonder het systeem bereikt kan worden. Het Wondplatform en Nefemed hebben bovendien de activiteiten van de Cliq update werkgroep wondzorg stilgelegd. Als motivatie geven beide partijen aan dat er eerst een kwaliteitstandaard wondzorg inclusief een protocol hulpmiddelenzorg moet worden ontwikkeld en dat  daar vervolgens een Cliq systeem kan worden aangehangen.
De situatie rondom Cliq binnen de wondzorg is nu dan ook zeer ondoorzichtig en dat was voor het NTVW aanleiding voor een gesprek met dr. Yvonne Heerkens. Zij is als programmaleider Terminologie & Technologie van het Nederlands Paramedisch Instituut nauw betrokken bij de introductie van Cliq in de Nederlandse zorg.

Wilt u meer lezen over onze publicaties in het NTVW. Dan kunt u zich HIER abonneren. U blijft daardoor maandelijks als wondprofessional op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wondzorg en dat maar voor € 55,00 per jaar.
Wilt u een publicatie aanvragen dan is dat alleen mogelijk voor het gehele tijdschrift. Prijs is € 7,50 excl. verzendkosten.

Neem contact op over dit publicatie
AddThis Social Bookmark Button