previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

De wondprofessionals in Wonderland: EWMA

Categorie: Tjaarda columns
Rubriek: Columns Toon rubrieken
Aantal maal bekeken: 2583
Prijs: 2,50

Als chirurg bezocht ik onlangs in Madrid de bijeenkomst van de European Wound Management Association. De bedoeling van een EWMA is om nieuwe ontwikkelingen in de wondzorg met elkaar te
delen en daarover van gedachten te wisselen. In het IFEMA congrescentrum zag ik in het programma dat er ontzettend veel plenaire sessies waren. Innovatie, know-how en technologie en diabetische voet.
Daarnaast key en freepaper sessions, workshops, posters en een uitgebreid scala aan onderwerpen.
Maak daar maar eens een keuze uit.

Niet alleen het wetenschappelijk gedeelte was ruim vertegenwoordigd, maar ook de industrie presenteerde daar nieuwe en in hun ogen ‘state of the art’ producten.
Hot topic, het kan niet anders was ‘de biofilm’ en zijn rol in de gecompliceerde wond met daarbij het gebruik van moderne verbanden. Of zoals het duur wordt genoemd de NEXT-generation antimicrobial dressings. Verbanden die een positieve invloed kunnen hebben op het reduceren van de biofilm. Maar ook de meest gebruikelijke verbanden, debridement, negative pressure maggottherapie en zelfs de ouderwetse manier om een wond te spoelen, om de biofilm te elimineren, ontbraken niet.

Wilt u meer lezen over onze publicaties in het NTVW. Dan kunt u zich HIER abonneren. U blijft daardoor maandelijks als wondprofessional op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wondzorg en dat maar voor € 55,00 per jaar.

Neem contact op over dit publicatie
AddThis Social Bookmark Button