previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Wendy Roelofsen, wondzorgcoördinator

Rubriek: Interview/omslagverhalen Toon rubrieken
Aantal maal bekeken: 3957

Bedrijfsmatige aanpak geeft solide structuur aan wondzorg


In de jaren die achter ons liggen hebben wij in het vakblad voor de wondzorg veel aandacht besteed aan het ontstaan van steeds meer gestructureerde wondcentra.
Soms betreft het een fysiek centrum, een deur waarachter de verschillende disciplines gehuisvest zijn en waarachter ze met elkaar samenwerken aan de optimalisering van wondzorg.
Een andere keer is het minder fysiek maar wordt vanuit een organisatiestructuur en onderlinge afspraken over samenwerking vorm gegeven aan de wondzorg. Dat laatste is ook het geval in het SKB Winterswijk in Winterswijk, een
kleinschalig ziekenhuis in de regio waar korte lijnen nog aan de orde van de dag zijn. Met de nodige slagkracht tot gevolg.
Hier werd in 2004 de basis gelegd voor georganiseerde wondzorg met volledig geautomatiseerde ondersteuning.
Die basis was een beleidsplan en de maker van dat plan was Wendy Roelofsen, verpleegkundige en tegenwoordig wondzorgcoördinator.

Wilt u meer lezen over onze publicaties in het NTVW. Dan kunt u zich HIER abonneren. U blijft daardoor maandelijks als wondprofessional op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wondzorg en dat maar voor € 55,00 per jaar.
Wilt u een publicatie aanvragen dan is dat alleen mogelijk voor het gehele tijdschift. Prijs is € 7,50 excl. verzendkosten.

Neem contact op over dit publicatie
AddThis Social Bookmark Button