previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

wondverzorging.nl

banner wondverzorging

banner voor nieuwsbrief

Aanvragen

Uw winkelwagen is leeg

NTVW Database rubrieken

Op zoek naar verbinding

Rubriek: Hoofdredactioneel Toon rubrieken
Aantal maal bekeken: 4739

Hij heeft zelfs een boek over dit onderwerp geschreven, namelijk “Erasmus en het poldermodel”. Hij stelt dat het oer-Hollandse woord polderen in het buitenland totaal onbekend is. Pleij vindt dat het poldermodel een eigenzinnige combinatie is van het conflictmodel en consensusbereidheid. Het polderen stelt ons in staat om goed met elkaar samen te leven. Het kost veel tijd – er wordt immers wat afvergaderd in ons land, maar polderen zorgt ook voor veel creativiteit en energie bij alle betrokkenen om tot een aanvaard bare oplossing te komen. En de conclusie van Herman Plein is een hele aardige: ‘op het juiste moment vinden we elkaar’.
Mijn gedachten gingen deze week onwillekeurig even terug naar Herman Pleij.
Ik zal u uitleggen waarom. In deze editie van het NTVW vindt u een interview met Iris van Bennekom, de nieuwe voorzitter van het Wondplatform. De kop boven het lezenswaardige verhaal is veelzeggend: ‘we moeten veel meer op zoek gaan naar wat ons bindt’. Het interview is uiteraard gewijd aan de manier van samenwerken binnen het Wondplatform en hoe de kersverse voorzitter daar haar stempel op wil drukken. Het Wondplatform 2.0 bestaat uit een redelijk omvangrijke groep leden, buitengewone leden en adviseurs. En de verwachting is dat er zich inde komende tijd nog meer leden zullen aanmelden. Zoals de NOVW die zich veel beter kan vinden in de nieuwe democratische verenigingsstructuur gaat opnieuw lid worden. En er gaan zeker meer partijen komen. Denk hierbij aan de V&VN VS (Verpleegkundig Specialisten) en aan de Nederlandse vereniging voor Traumachirurgie, maar ook aan patiëntenverenigingen.
Natuurlijk is het goed dat het nieuwe Wondplatform een democratische verenigings structuur heeft gekregen en dat er een neutrale voorzitter is gekomen.
Deze veranderingen maken het Wondplatform veel geloofwaardiger en zij maken de controle op de activiteiten veel eenvoudiger. En, zo geeft Iris van Bennekom terecht aan: ‘Binnen een vereniging is een tegengeluid veel beter te horen’.
Stuk voor stuk belangrijke winst punten die de positie van het Wondplatform sterker kunnen maken.
Democratie is natuurlijk prachtig en het feit dat het Wondplatform nu een democratische karakter krijgt, is voor alle betrokkenen gunstig.
Interessant wordt het om te zien hoe de leden met elkaar omgaan. Dat is uiteraard de belangrijkste kritische succesfactor.
Gaan de leden op zoek naar verbinding of gaan ze alleen maar de verschillen in opvattingen benadrukken. Dat is de hamvraag.
De nieuwe voorzitter is optimistisch, gezien haar functie is dat natuurlijk niet zo raar.


De toekomst zal uitwijzen of de verschillende partijen over de eigen schaduw heen kunnen stappen en het grote gemeenschappelijke doel kunnen pakken: een goed georganiseerde, effectieve en kwalitatief hoogwaardige wondzorg.

Wilt u meer lezen over onze publicaties in het NTVW. Dan kunt u zich HIER abonneren. U blijft daardoor maandelijks als wondprofessional op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wondzorg en dat maar voor € 55,00 per jaar.
Wilt u een publicatie aanvragen dan is dat alleen mogelijk voor het gehele tijdschift. Prijs is € 7,50 excl. verzendkosten.

Neem contact op over dit publicatie
AddThis Social Bookmark Button