previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

Schoenen en decubitus

Rubriek: Casuïstiek Toon rubrieken
Aantal maal bekeken: 1218

Je ziet in de praktijk dat er eigenlijk maar weinig aandacht is voor preventie van decubitus door middel van goede schoenen. Dat zien we wel bij de behandeling van een diabetische voet waar men snel wordt doorverwezen naar een orthopedische schoenmaker. Maar dat geldt helaas nog niet voor decubitus. Men concentreert zich bij decubitus voornamelijk op het behandelen van de decubitus wonden. Maar hoe zit het met de oorzaak? Hoe zit het met de schoenen? En hoe kunnen we het een en ander voorkomen?
Zelf word ik regelmatig gevraagd om naar de drukplekken/wonden op de tenen en hielen te kijken. Gelukkig ben ik in de meest gevallen op tijd maar soms ook niet en is het kwaad al geschiedt en daar zou nog veel aan verbeterd kunnen worden.
Wat we wel zien zijn nieuwe ontwikkelingen in decubitus van fabrikanten die matrassen leveren, antidecubitus kussens maar gelukkig ook voor het ontlasten van de voet, bijvoorbeeld achillespees, malleolus zoals je kunt zien op bijgaande foto’s. In deze causuïstiek wil ik je graag meenemen in mijn consulten over preventie, schoenen en decubitus aan de voet.

Neem contact op over dit publicatie
AddThis Social Bookmark Button