eersteslide.jpeg
slide_2.jpeg
PlayPause
previous arrow
next arrow

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

  • Filters

Wereldwijd sterven er jaarlijks 300.000 mensen en hebben 11 miljoen mensen medische hulp nodig als gevolg van branden en brandwonden. In Nederland bezoeken jaarlijks gemiddeld 12.000 mensen een spoedeisende hulp (SEH) als gevolg van brandwonden en worden er circa 1.900 mensen opgenomen in een ziekenhuis.

De nieuwe multidisciplinaire richtlijn eerste opvang bij brandwonden is recent verschenen. Het NTVW berichtte daar in de januari editie al over. Het belang van de eerste 24 uur voor een succesvolle behandeling van brandwonden is evident. Deze nieuwe richtlijn geeft aanbevelingen voor de eerste opvang van brandwondpatiënten in de acute fase van verbranding (de eerste 24 uur) en natuurlijk ook voor de verwijzing naar gespecialiseerde brandwondencentra. Het NTVW sprak in Beverwijk met dr. Kees Hoogewerf van de Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (VSBN) en coördinator van de werkgroep die de richtlijn heeft opgesteld.

Mevrouw van 76 jaar oud werd in oktober 2014 opgenomen in een geriatrische revalidatie instelling met een slecht genezend buikwond.

Reden van opname: geriatrische revalidatie na een abdominale uterusextirpatie wegens endometriumca.