eersteslide.jpeg
slide_2.jpeg
PlayPause
previous arrow
next arrow

Verschenen casuïstieken Kasia Huisman 2014-2015-2016

  • Filters

Bijna vijf jaar geleden was het vriendelijke gezicht van emeritus hoogleraar Herman Pleij terug te vinden op de omslag van het NTVW. De historicus is in 2009 spreker tijdens het NOVW congres en hij vertelt op de hem kenmerkende manier waarop er in Nederland wordt samengewerkt.

De grenzen tussen fictie en non-fictie vervagen steeds meer. En nee, dan heb ik het niet over de genres binnen de literatuur die meer en meer op elkaar gaan lijken. Nee, ik heb het over de harde werkelijkheid in onze samenleving die wij als gewone burgers alleen maar in onze wildste dromen tegenkomen. 

Eens in de zoveel tijd komt de discussie weer naar voren. Het is een zich zelf herhalend ritueel. De vakantietijd is een mooie periode om er in het zonnetje op het terras en met een fris drankje in de hand weer eens met elkaar over te filosoferen. Wie is eigenaar van de wond? Ik geef toe, er zijn luchtiger onderwerpen te verzinnen om het met terrasgenoten over te hebben. Maar ineens lag dit onderwerp op tafel toen ik aan het eind van een zomerse werkdag met een aantal mensen de dag nog eens doornam.