previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

wondverzorging.nl

banner wondverzorging

Verschenen Blogs

Redactie NTVW

2 minutes reading time (332 words)

Dominate Wounds

Binnenkort in het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (3 delen) in samenwerking met de NOVW

DOMINATE WOUNDS
Beschrijving van een praktisch wondmanagement systeem

dominate-wounds 700

Beste lezers
Gecompliceerde wonden vormen wereldwijd een groot gezondheids
probleem. Dat is geen nieuws. Vaak bestaat de aanpak van gecompliceerde wonden in eerste instantie uit een aantal gerichte behandelingen voordat er een specialist bij betrokken wordt. Zelfs op specialistisch niveau zijn toepassingen in de praktijk en richtlijnen inconsequent door gebrek aan hoog niveau van bewijs. Er is daarom bij de verschillende wondprofessionals behoefte aan een simpele, praktische en kopieerbare manier om gecompliceerde (chronische) wonden te behandelen. Zo’n systeem zou wondprofessionals moeten helpen bij de behandeling van gecompliceerde wonden, door het belichten van de belangrijkste aspecten van de wondzorg in een systematische volgorde van belangrijkheid. Dit leidt tot een snellere genezing van eenvoudige wonden en een snellere verbetering van de complexere vormen van therapie voor deze wonden. In de komende drie  nummers van het NTVW wordt beschreven het wondmanagementsysteem DOMINATE WOUNDS’ dat werd ontwikkeld op grond van ervaringen en dat succesvol werd geïmplementeerd in het buitenland. Het verschaft tevens een op evidence gebaseerde rationale benadering voor elk van zijn componenten. Dit relatief simpele en praktische systeem verschaft de behandelaar een passende behandeling voor ieder type wond, hetzij een standaard wond of juiste een gecompliceerde wond.

In de NOVW Nieuwsbrief starten wij een discussie, die door je gevolgd kan worden op www.novw.org en www.ntvw.nl en www.startwondverzorging.nl. Aangezien het gaat om een opvallend, interessant en uitgebreid wondmanagementsysteem kan het niet in een keer in het NTVW worden gepubliceerd. Het duurt daarom tot het eind van het jaar aangezien het bestaat uit drie delen, die uiteindelijk één geheel vormen.

Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven door je aan te melden bij de NOVW Nieuwsbrief waar wij samenvattingen geven over ‘DOMINATE WOUNDS’ of je kunt de gehele artikelen lezen van ‘DOMINATE WOUNDS in het NTVW. Ben je niet geabonneerd op het NTVW ga dan naar www.ntvw.nl en meld je aan voor een abonnement.

Ton Lassing
Voorzitter NOVW

Het scherpe debridement
Biofilm en debridement
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ntvw.nl/content/