eersteslide.jpeg
slide_2.jpeg
PlayPause
previous arrow
next arrow

INSCHRIJVEN L&R TOPWEBINARS DEEL 3 en DEEL 4 

voorpagina nr. 9
Letters LenR

T.I.M.E. deel 3 de 'M 'van Moisture
7 september 2022 – 16.00 uur -17.30 uur


Het juiste evenwicht in wondvocht: belangrijk voor wondgenezing
Spreker: Ron Legerstee, Consultant Wound Healing & Tissue Repair, Pe@r Review
voorplaat klein
Letters LenR

T.I.M.E. deel 4  de 'E' van Edge
28 oktober 2022 – 16.00 uur -17.30 uur

 

De wondrand in optima forma
Spreker: Ron Legerstee, Consultant Wound Healing & Tissue Repair, Pe@r Review

wondverzorging.nl

banner wondverzorging

Verschenen Blogs

Tjaarda Weber

Tjaarda was spreker op het Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2013, en werd door de deelnemers als ‘zeer goed’ beoordeeld, vanwege zijn specifieke kijk op wondzorg. Om die reden heeft de redactie van het NTVW samen met Tjaarda besloten om in ieder nummer een column te plaatsen over de wondzorg.

Tjaarda volgde zijn opleiding tot algemeen chirurg in het toenmalige Rode Kruis Ziekenhuis te Den Haag en het Academisch Ziekenhuis te Leiden. Werkte daarna als chef de clinique in het toenmalige Ziekenzorg in Enschede en het Academisch Ziekenhuis te Maastricht (Thorax- en Algemene Chirurgie) om zich in 1999 te vestigen als algemeen chirurg te Geldrop.

Naast de algemene chirurgie waren m.n. traumatologie, longchirurgie en intensiv care geneeskunde zijn aandachtspunten. Tevens was hij van 1989 tot 2013 verbonden aan PSV (voetbal) als clubarts, algemeen chirurg, het laatste jaar als adviseur.

In 2005 heeft hij zijn maatschaps-deelname moeten beëindigen om gezondheidsredenen en heeft daarna als waarnemer gewerkt en als chirurg bij Topsupport te Eindhoven, het sport-medische centrum gelieerd aan het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.
Van 2011 tot 2013 was hij medisch directeur van de Da Vinci Kliniek te Geldrop.

Wilt u Tjaarda elke maand volgen abonneer u dan op het Nederlands Tijdschrift Voor Wondzorg (NTVW)
1 minute reading time (205 words)

Topje van de ijsberg

Het aantal re-operaties in algemene ziekenhuizen varieert bij heupoperaties tussen de 0 en 7 % ! Het merendeel van de re-operaties wordt veroorzaakt door wondstoornissen: nabloeding en/of infectie en slechts een klein deel (hopelijk) door een onjuiste stand van de prothese. De interpretatie van deze cijfers is niet eenvoudig, sommige klinieken (bv. academische klinieken) zullen een aanbod van patiënten hebben met meer co-morbiteit (ernstige diabetes mellitus, oncologie, corticogebruik, rheuma, hogere leeftijd, grotere ASA, etc.) dan andere zorginstellingen. Ook klinieken, die relatief veel prothesen plaatsen bij trauma patiënten zullen in dit onderzoek meer re-operaties/ complicaties hebben, terwijl andere klinieken, die zelf geen geïnfecteerde prothesen behandelen, maar deze patiënten (moeten) doorverwijzen naar andere klinieken er relatief gunstig uit komen.
Bedenk dat de registratie van het aantal re-operaties, hoewel natuurlijk nuttig, niet alleen een weerspiegeling van het aantal ernstige complicaties vormt. Naast wond problemen komen embolieën, cardiovasculaire complicaties voor en ook worden infecties soms later behandeld (low grade infecties, controlled fistel etc).
In Nederland worden jaarlijks ongeveer 24.000 heupprothesen geplaatst, een van de meest dankbare operaties qua pijn en functie, en een relatief laag complicatierisico, desalniettemin wordt de wondzorgprofessional, zowel in de klinische setting als in de thuissituatie, hiermee vaak geconfronteerd, alleen al door het gigantische aantal van de operatie.

Over virtuele prijzen en achterhaalde financiering...
Patiënt, Cliënt, Klant …
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ntvw.nl/content/