Geen komend evenement!

Nationaal multidisciplinair congres voor wondprofessionals 2019

NCW postzegel

banner voor nieuwsbrief

klein poppetjeVanenburg 72 dpiNationaal Wondzorgdebat 14 juni 2019
op het prachtig landgoed van Kasteel De Vanenburg
Nationaal Wondzorgdebat 14 juni 2019 op het landgoed van Kasteel De Vanenburg te Putten

Op 14 juni vindt het jaarlijkse Wondzorgdebat plaats. In tegenstelling tot de vluchtige discussies op social media gaan we hier met professionals onder elkaar in gesprek, kijken we elkaar in de ogen en wisselen we kennis en inzichten uit.
Sinds de opkomst van (mobiel) internet is onze wereld veel stressvoller en chaotischer geworden verteld prof. Dr. Margriet Sitskoorn bij Max omroep. Zij is hoogleraar bij de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. ‘We zitten helaas in een bubble van eenzijdig informatie die wij met grote regelmaat voorgeschoteld krijgen. Iedereen is afgestudeerd aan de Google Academy .’ Ze legt uit dat we door een stroom aan gemanipuleerde een eenzijdige informatie vaak niet meer goed in staat zijn om een authentieke mening te vormen. Persoonlijk contact en meer lezen zijn in haar optiek manieren om hier iets aan te doen. Daar zijn wij het van harte mee eens!

Debaters

Het Nationaal wondzorgdebat is op ouderwetse leest geschoeid als het gaat om het uitwisselen van informatie: wij gaan daar live met elkaar in gesprek. Wij ontvangen u hartelijk op een mooie locatie, waar we vanaf 13.00 uur met elkaar in debat gaan. 10 debaters uit uiteenlopende disciplines, door ons uitgenodigd en onder aanvoering van gespreksleider Ron Legerstee, MSc, gaan het debat aan op basis van stellingen. Stellingen die actuele onderwerpen in de moderne wondzorg adresseren en waar je op meerdere manieren naar kunt kijken. Wie is voor en wie is tegen, en waarom is dat zo. Juist die nuance en het persoonlijke contact maken de gesprekken boeiend en leerzaam, ook voor de toehoorders. Je kunt als bezoeker aansluiten en mee debatteren, maar luisteren en je laten inspireren is uiteraard ook helemaal prima.

Multidisciplinaire deskundigen
Onze debaters zijn stuk voor stuk ervaren zorgprofessionals die hun punt goed kunnen onderbouwen. Wij noemen een docent van het Erasmus opleidingscentrum wondzorg, een wondconsulent Thuiszorg, vaatchirurg, huidtherapeut, diverse wondexperts uit Wond Expertise Centra en natuurlijk ontbreken de zorgverzekeraars niet zoals Zilveren Kruis en zijn er toehoorders van CZ en Zorgverzekeraars Nederland.

Netwerkmomenten
In de pauze en na afloop van ons debat is er nog ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over de onderwerpen maar kun je ook nog even napraten met bijvoorbeeld een zorgverzekeraar omdat er misschien nog prangende vragen waren die je niet hebt kunnen stellen.

Wil je meer inzicht in actuele vraagstukken in de moderne wondzorg? Kom dan op 14 juni naar het jaarlijkse Nationaal Wondzorgdebat!
Je kunt je HIER aanmelden.

Proef vast de sfeer met onze video over het Nationaal Wondzorgdebat:

Play
Slider

Ton Lassing
coördinator Nationaal Wondzorgdebat